Új és tökéletes - Gealan Kontur - Prémium rendszer, alumínium opcióval!

Szép, szigetel és biztonságos: a GEALAN KONTUR prémium rendszerrel a legjobb teljesítményértékek egyértelműek - a hő- és hangszigeteléstől kezdve a betörés elleni védelemig. Modern ablakkialakítás, letisztult formákkal: A modern külső megjelenéshez illeszkedve belülre szögletes megjelenésű üveglécek kaphatóak.

GEALAN-KONTUR®

Főbb jellemzői:

  • 82,5 mm-es beépítési mélység a keretben és a szárnyban
  • 3 tömítési szint az optimális hőszigeteléshez
  • Legfeljebb 56 mm üvegvastagság, speciális alumínium héjszárnyak használata esetén akár 66 mm üvegvastagság
  • 4°-os ferdeség az éleken
  • A meglévő 82,5 mm-es platformhoz illeszkedő tok külső profil
  • Merev középgát a nyílászáró tokban
  • IKD® hab használatának lehetősége általánosan minden tok-konstrukcióban
  • A tok belső éle különösen könnyen tisztítható 

A GEALAN-KONTUR® műanyag profilrendszer nemcsak modern formatervezést, hanem sokoldalú felület kialakítási lehetőséget is kínál. A klasszikus felületek és a széles fólia választék mellett a GEALAN-acrylcolor® PMMA felületkezelés is a választás lehetőségeit bővíti. A GEALAN-KONTUR® divatos alumínium burkolat kialakítást tesz lehetővé egyszerű héjazat révén – és mindezt a RAL színpaletta rendkívül széles színválasztékában.

cikk-kepe-gealan-kontur

cikk-kepe-gealan-kontur

ELEGÁNS. ROBOSZTUS. SOKOLDALÚ.

A GEALAN-KONTUR® egyesíti mindazt, amit egy modern műanyag profilrendszereknek tudnia kell.

A kívül és belül egyaránt egyszerű és egyértelmű formanyelvnek köszönhetően ez a rendszer igazán egyedivé teszi az ablaktervezést. A keskeny látható keretszélességek és a maximális üvegarány a lakóterekbe a lehető legtöbb fény bejutását biztosítja. Ugyanakkor a vékony profilok nem jelentenek kompromisszumot a biztonság és stabilitás területén.

Opcionálisan két egymást tökéletesen kiegészítő anyaggal van dolgunk: a már jól bevált PVC többkamrás rendszerével kiváló hőszigetelést biztosít, a trendi alumínium pedig feltűnően modern megjelenést és további védelmet nyújt az időjárás hatásaival szemben. 82,5 mm-es beépítési mélységével a GEALAN-KONTUR® kiválóan alkalmas új építésű projektekhez és épület felújítások esetén is.

ENERGIAHATÉKONY ÉS KÖRNYEZETTUDATOS

A körbefutó három tömítési szint a GEALAN-KONTUR® rendszerben optimális tömítést tesz lehetővé, a középtömítés pedig gondoskodik a hőáramlás megszakításáról. Az IKD® intenzív mag szigetelés használatával tovább javíthatók az ablakok és ajtók hőszigetelő tulajdonságai. Ha a profilok nagyméretű kamráit IKD® technológiával töltik ki habbal, zordabb téli időben is a hideg kint, a kellemes meleg pedig a négy falon belül marad.

Ha a GEALAN-KONTUR® ragasztása nedvesen történik és mellőzik az acél használatát, akkor az IKD® hab technológia a szárnyban is használható. Az eredmény: habszigeteléssel és acél nélkül tovább nő az ablak hőszigetelése.

HANGSZIGETELÉS A ZAJOK KÍVÜL MARADNAK

A korszerű GEALAN-KONTUR® akár 56 mm vastagságú hangszigetelő üvegeket is tud fogadni. Speciális alumínium héjszárnyak használatával akár 66 mm-es üvegvastagság is megvalósítható. Mindegyikünk zajérzékenysége más és más. Az alvást jelentősen zavarja a 45 decibelt meghaladó, közúti vagy vasúti forgalomból eredő tartós éjszakai zajszint. Egy ilyen zajszint halk rádióhangokhoz vagy csendes beszélgetésekhez hasonlítható. A 60 decibelt folyamatosan meghaladó zajszint tartósan károsíthatja az egészséget. Ilyen zajszinten hallgatjuk normális hangerővel a televíziót. Ezért az olyan hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkező ablakok, mint amilyenek a GEALAN-KONTUR® profiljaival készülhetnek, jelentősen hozzájárulnak az egészséges életmódhoz.

Széchenyi Terv Plusz
Bezár